Immo off

Премахване на имобилазйзер

Имобилайзер системата не позволява двигателят на автомобила да бъде запален с неоторизиран ключ.
Всички автомобили пройзведени след 1995 година имат чип или транспондер в кутийката на ключовете, независимо от това дали те са с дистанционно или не, както и имобилайзер. При повечето автомобили имобилайзерът е в таблото или представлява кутийка под него.
При поставянето на ключа в патрона имобилайзерът изпраща високочестотен сигнал , който чрез антена в патрона бива препратен към чипа, който се намира в ключа. Той от своя страна изпраща отговор, който трябва да бъде разпознат от имобилайзера и това позволява автомобилът да бъде запален.
При по-съврменните автомобили, към чипа се изпраща и уникалн код, а той връща свой персонален код. Тези кодове трябва да съвпадат за да се осъществи връзка между имобилайзера и моторният компютър, за да стане възможно запалването на автомобила. При проблем по веригата двигателят или пали и гасне веднага, или изобщо не може да запали.
Ето защо ако загубите ключа , няма как да използвате автомобилът си при положение че нарежете нов механичен ключ. Необходимо е данните от имобилайзера и моторният компютър да бъдат разчетени и да бъде програмиран нов чип, който да работи с тях.

Ние можем да разчетем тези данни и да изготвим нов ключ за вашият автомобил.

Понякога обаче самият имобилайзер дефектира. В такива случаи официалните сервизи най-често предлагат неговата смяна с нов, което обаче излиза доста скъпо.
При такъв случай има вариант за изключване или премахване на имобилайзера. Тази операция се извършва със специализиран софтуер и е в компетенцията само на опитен специалист.

Друга опция при проблем с имобилайзера е монтирането на емулатор, който да приема входната информация и да предава изходна като емулира присъствието на имобилайзер, ако проблемът не може да бъде решен чрез изключването на имобилазерът.